Subscribe RSS
Националния празник на България 3 Март в Тайланд Mar 03

Българска роза-символ на БългарияНа 3 март Посолството на Р България в Тайланд организира прием в чест на националния празник и 100-годишнината от международното признаване на българската независимост. Сред най-изтъкнатите гости бяха Председателят на Сената на Кралство Тайланд Прасопсок Бундет, д-р Ноелин Хейзер, помощник-генерален секретар на ООН и изпълнителен директор на Икономическата и социална комисия на ООН за Азия и Тихия океан (UNESCAP), г-жа Чомпунут Накорнтаб – политически съветник на министъра на външните работи, г-н Чарн Саралерсофон – изпълнителен директор на Федерацията на тайланските индустриалци. Присъстваха посланици и членове на дипломатическия корпус, сред които посланикът на САЩ Ерик Джон, ръководителят на делегацията на ЕС Жан Франсоа Котен и мнозина посланици на държави от ЕС и други страни, ръководни служители на международни организации със седалище в Банкок, както и почетните консули на България, на Естония и на други държави. Голяма група бизнесмени и журналисти засвидетелстваха своя интерес към България.

В поздравителния си адрес посланика на България подчерта сходни моменти от историческото развитие на България и Тайланд при проявените дипломатически усилия за международно отстояване на независимостта на двете страни. Посланикът изтъкна важните области, в които двустранните отношения могат да добият по-ускорено развитие занапред.

Представители на българската общност, живееща в Тайланд, се включиха активно в подготовката и по време на приема. Радващо беше присъствието на най-младите българи – ученици в международното училище Регент – поканени като гости на приема. Презентация за България, филм за страната, информационни материали и специална страница за България, публикувана в националния всекидневник „ Наеу На” ( „Лидер”), както и фотоизложбата за българските паметници под закрила на ЮНЕСКО бяха част от програмата на приема. Той бе отразен от телевизионния канал 3 чрез интервю с българския посланик и кадри от събитието. Мартеници получиха всички гости – повече от 200 души, които се събраха в салоните на хотел „Конрад”, за честването по тържествен начин – за първи път от много години насам в Тайланд – на Националния празник на България.

Related posts:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. extinnycype says:

    Спасибо непомерное за предоставленную справку.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>