Subscribe RSS
Китайска Нова Година 2010 в Бангкок Feb 14

Начало на Китайската Нова година – Годината на тигъра
Китайският календар е разделен на дванадесет-годишни цикли като на всяка година от цикъла china_new_year_bangkok_siamparagon

Годината на металния Тигър започва на 14 февруари 2010 година. Тигърът е самотник и оригинален, владее широки територии и не търпи други животни да нахлуват в неговия периметър. На ръба на конфронтацията, бърз и безкомпромисен – решава на момента и не се вълнува от детайлите. Готов е да импровизира, хитър и безжалостен. Често, това са преломни години – Тигърът демонстрира мощ, но и изобретателност.
p1030584

Тигрите винаги се движат напред, презират условностите, йерархията и консерватизма. Според китайците тигрите са защитният символ на центъра и четирите посоки на света. В Азия е тигърът всява възхищение, но и парализиращ страх, източните народи имат култ към жълтия тигър – върховен повелител на Земята и всички земни енергии. Много народи използват изображение на тигър в своята символна система. Тигърът е национално животно на Бангладеш, Непал, Индия, Малайзия, Северна и Южна Корея.
p1030600

В китайските легенди тигърът е като спасител на човешкия живот. Най-известният представител на спасените от тигър е Конфуций. Легендите за философа разказват, че като бебе бил толкова грозен, че родителите му го зарязали в гората. Там обаче го намерила и откърмила тигрица.
china_new_year_bangkok

Китайската традиция изисква да подарите сувенир с формата на тигър (метален или бял), пазят дома от зли демони, крадци, и предателства. Можете да подарите и пари – метални и сребристи – числото 8 се възприема за символ на богатството и плодородието.

В Банкок тържествата са доста пищни като най-добре може да се види в Китаския квартал кйто е в централната част на града. Обикновено тържествата започват с офицялно откриване на входната арка на Китайския квартал от някой член на Кралското семйство. Може да се наблщдава традиционен Китайски театър, танцуващи дракони, можете да се снимате с Китайски носии и най-вече Китайска храна която е в изобилие по уличните сергии и малки ресторанти в тесните улички преълнени от посетители. Изживяването в тази обстановка е невероятно.

Related posts:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>