Subscribe RSS
Сексскандал клати мисията ни в Тайланд Jun 09

Посланикът ни си искал близост със служителка

Служителка от българската дипломатическа мисия в Тайланд е подала жалба, че е била сексуално тормозена от шефа на мисията ни там – Камен Величков.

Сексскандалът разбунил духовете в посолството, а тормозената жена е била принудена да се върне в България предсрочно, пише в.

Жалбата й е подадена в Комисията за защита от дискриминация.d0bad0b0d0bcd0b5d0bd_d0b2d0b5d0bbd0b8d187d0bad0bed0b2_d181d0b5d0bad181_d182d0bed180d0bcd0bed0b7

Пред хората на Кемал Еюп дамата заявила, че Величков многократно й е отправял неприлични предложения, които тя е отказвала дори и след отправяни по неин адрес заплахи.

Жената се оплакала, че сексуалната агресия в крайна сметка довела и до прибирането й в България, преди да е приключил мандатът й.

Посланик Величков твърди пред вестника, че не знае за подадена подобна жалба и нейния предмет, както и че не би могъл да коментира.

d0bad0b0d0bcd0b5d0bd_d0b2d0b5d0bbd0b8d187d0bad0bed0b2_d181d0b5d0bad181Величков е дипломат от кариерата и пое мисията ни в Банкок през Декември 2008 г.

От 1996 до 2001 г. той е посланик в Холандия, а преди това е външнополитически съветник на президента Желю Желев.

в.Стандарт

Отзовават посланика-мераклия
Величков проверяван за поредица от нарушения

сряда, 09 юни 2010

София

Отзовават посланика ни в Тайланд Камен Величков. Той беше замесен в сексскандал с негова подчинена. Дипломат №1 Николай Младенов вече е подписал заповедта за дисциплинарно наказание и предсрочно прекратява мандата му. Това съолщи говорителят на Външно Весела Червена.

Мотивите – серия от дисциплинарни нарушения на шефа на мисията ни в Банкок, която той пое през 2008 г.

Срещу Величков от края на миналата година във Външно тече проверка, едно от основанията за която бил и казусът с обвиненията за сексуален тормоз.

Преди ден стана ясно, че бившият ни консул в Тайланд Красимира Трифонова е подала жалба срещу Величков в Комисията за защита от дискриминация. Тя обвинява в сексуален тормоз бившия си началник, който във вторник отказа коментар по случая, а днес не вдигаше телефона си.

По неофициална информация конфликтът между двамата датира още от 2008 г., веднага след пристигането на Величков в екзотичната държава. Там той заварва дамата, която от шест месеца управлява сама мисията ни и дори се представя за посланик.

Трифонова пристигнала в Тайланд през 2007 г. и работила с предшественика на Камен Величков – Мима Николова. С новия посланик обаче не се спогодили и във Външно започнали да валят оплаквания и от двете страни.

“Един ден Величков дори се обади в министерството и даде ултиматум – да решат кого от двамата да върнат в София, защото ситуацията е непоносима”, разказа пред “Стандарт” сънародникът ни Валентин Пехоев, който от няколко години живее в Банкок. Той твърди, че Трифонова непрекъснато се жалвала в София от новия си шеф. Обяснявала, че Величков й поставя неясни задачи, че е прекалено взискателен, дори настоявала да влезе за разговор в кабинета на тогавашния министър Ивайло Калфин, но впоследствие се отказала.

Повече подробности във вестник “Стандарт” и онлайн изданието му
Красимира Темелкова
Панайот Ангарев

Related posts:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
3 Responses
 1. Geri says:

  Благодаря БОЖЕ. Дойде Видовден! Поздрави!

 2. иван says:

  снимката на трифонова е много хубава. Защо си изрязал главата? :)
  Имаш ли други нейни по-разголени?

 3. Make love,not war! says:

  What is wrong with the Bulgarians? They do not know how to behave. I hope there are people outside the show that educate the public and explain to them how certain situations should? have been handled to prevent disrespect and to ensure successfully coexistence of value systems.
  All I see is conflict and people not able to manage it. Bulgarians should be educated how to mange conflict situations.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>