Subscribe RSS
Остров Пи Пи в Тайланд Jul 23

Остров Пи Пи е вторият по големина остров от тайландския архипелаг Пи Пи, разположен в Андаманово море. Той принадлежи към провинция Краби и се състои от пръстен от стръмни варовикови хълмове и няколко залива, най-известният от които е Мая Бей, популяризиран от филма с Леонардо Ди Каприо – Плажът. Преди да се заснеме продукцията през 2000 година залива далече не е бил толкова известен и не се е радвал на множество посещения от туристите. Днес той е номер 1 сред атракциите в района и е окупиран от десетки лодки, превозващи хиляди желаещи да се докоснат до това райско кътче.

По време на снимките 20th Century Fox променя някои пясъчни дюни и премахва малък брой кокосови дървета и треви, за да разшири плажната ивица и да я превърне в още по-впечатляваща. След привършването на филма компанията е трябвало да върне плажа в първоначалния му вид, но подтикнато от мнозина защитници, вярващи, че тези действия са нанесли големи щети на екосистемата, тайландското правителство завежда дело срещу филмовата фирма. Съдебните дела се проточват в продължение на години и преминават през различни инстанции. Едва през 2006 г. Върховния съд на Тайланд потвърждава решението на Апелативния съд, че снимките са навредили на околната среда и осъжда виновниците – 20th Century Fox и някои тайландски правителствени служители.

Други интересни места за посещение на острова са Заливът на маймуните, Пещерата на викингите и една лазурна лагуна.

Залива на маумуните е малко местенце, осеяно с маймуни, които са се научили, че хората ги хранят и без притеснение и страх идват да раздват туристите, които в замяна им дават плодове на готово.

Пещерата на викингите може да се види от лодката по пътя към Мая бей. По стените й имало древни рисунки напомнящи техните кораби и в нея гнездят птици, чието месо служи за направата на много скъпа супа. Има възможност да се посети и от вътре.








You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>